Takma Dişe Alternatif Uygulama Var Mıdır?
Takma diş yerine alternatif bir uygulama olarak implant uygulamalarını gösterebiliriz. Son yıllarda köprü, damak ve takma dişler yerine implant uygulamaları sıklıkla yapılmaktadır. Peki implant her diş kaybında uygulanabilir mi?
İmplant Uygulamalarının Köprü Veya Damak Protezinden Farkı Nedir?
İmplant uygulamaları sıklıkla yapılmadan önce kaybedilen dişler için kaybedilen dişin önü veya arkasındaki dişler küçültülerek sabit veya damak denilen hareketli protezler takılırdı. Sürekli olarak takılığ çıkarılan bu protezler hastaların psikolojik yönden rahatsızlık verebiliyordu. Fakat implant uygulamaları ile hem psikolojik yönden sağlamlık hemde diğer dişlere de zarar vermeden kayıp dişlerin yerine konabiliyor.
İmplant Her Yaşta Yaptırabilir Mi?
Henüz büyümesini ve gelişimini tamamlamamış bireylerde, implant uygulamalarının yapılması uygun görülmemektedir. Çünkü implant uygulamalarında çene içine bir vida yerleştirilmesi söz konusudur. Bu işlemi düşündüğümüz de hasta henüz kemik gelişimini tamamlamadığı için uygun görülmemektedir. Bu nedenle 20 yaşını tamamlamış ve implanta uygun görülen çene yapılarında ve herhangi bir sağlık engeli bulunmayan kişilerde bu işlem uygulanabilir.
Dişime Dolgu Yaptırmadan Çektirip İmplant Uygulaması Yaptırmam Uygun Olur Mu?
Bu düşünce sağlık açısından uygun değildir. Dişi ağız içerisinde tutma şansınız varsa ve bu şans yüzde 20 ve 30’ların üzerindeyse dişin çenede tutulması gerekir. Diş hekimlerimizde dişi olabildiğince ağızda tutmak için tedavi planlaması yapmaktadırlar. Bunun için de implant iyi bir seçenek oluyor.
Dişim Düştü Yıllar Sonra İmplant Yaptırabilir Miyim?
Diş çekimleri yaptırıldıktan sonra uzun süre boyunca boş bırakılması iyi bir seçenek değildir. Çene kemiklerinizin erimesine yol açabilirler. Protezler de kemik erimesini engellemezler. İyi bir bakım yapılmayan ağızda iltihaplanmalar görülür. Bu iltihaplanmaları kimi zaman fark etmeyiz. Fakat bu iltihaplanmalarda kemik kayıplarına yol açabilirler. Ağzınızda herhangi bir çürük olmasa bile diş dökülmeleri görülebilir. Bu durum çoğu zaman iyi bakım yapılmaması ve diş eti iltihaplanmaları ile kemiklerin erimesinden kaynaklanır.
Tuzla: Aydıntepe Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, No: 2 Tuzla/İstanbul
Mecidiyeköy: Gülbahar Mahallesi Oya Sokak No:23/A Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul
Telefon: 444 98 63 - Faks 0(212) 272 63 47 E-Posta: info@okandis.com
Güncelleme tarihi: 02.10.2024