Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

Diş Çektirmek Acılı Bir İşlem midir?

Diş Çektirmek Acılı Bir İşlem midir?

Diş çektirmek acılı bir işlem midir?

Dişinizde ağrı var ancak dişinizi çektirmekten korktuğunuz için dişçiye gidemiyorsunuz. Öncelikle yalnız değilsiniz. Toplumumuzda bu nedenle endişelenip diş hekimine gidemeyen birçok kişi var. Ancak bu sebeple ertelediğiniz diş muayeneleri, dişinizi belki kaybetmeyecek olsanız bile tedaviyi ertelediğiniz için diş kaybına yol açabilir. Belki sadece bir dolgu veya kök kanalı tedavisiyle hallolabilecek bir diş tedavisi, ertelendiği süreçte ciddi iltihap ve ağrılara sebep olarak, o dişin kaybına neden olmaktadır.

Dişinizi kaybetmek zorunda kalmayabilirsiniz

Hissedilen ağrı veya çeşitli şikayetler sebebiyle diş hekimine erken dönemde gittiğiniz takdirde, belki dişinizin çekilmesine gerek bile kalmayabilir. Günümüz diş hekimliğinin tecrübesi ile dişler ilk etapta, olabildiğince ağızda tutulmaya çalışılıyor. Diş kaybını önlemek için dolgu, kanal tedavileri gibi diş hekimliğinin sık kullanılan işlemleri hastalara uygulanıyor. Ancak doku kaybının fazla olduğu ve dişin tedavi edilemeyeceği durumlarda dişin çekimi gerekli olabilir. Bunun kararını verebilecek tek kişi ise, diş hekimlerimizdir.

Diş çektirmek can acıtır mı?

Diş çektirmek, günümüz teknolojisi ve bilgi birikimiyle artık korkulacak bir işlem olmaktan çıkmıştır. Öyle ki; hastalar diş çekimi esnasında neredeyse hiç ağrı veya acı hissetmiyorlar. Genellikle lokal anestezi altında yapılan diş çekimi, oldukça da kısa sürüyor. Şartlar bu kadar olumluyken, tedavi edilemeyecek durumda olan ve hekiminiz tarafından çekim endikasyonu konan dişlerin sürekli ağrısıyla yaşamaktansa diş çektirmek çok daha makul bir karar halini alıyor.

Diş çekimi nasıl yapılır?

Diş hekimi tarafından ilk etapta hastalık öyküsü dinlenir. Hastaya çeşitli sorular sorarak, hastadan bir hastalığı veya alerjisi olup olmadığını öğrenir. Muayene edilen, görüntüleme işlemleri yapılan ve diş çekimine karar verilen hastaya, enjeksiyon şeklinde anestezi uygulanır. Enjeksiyon dozu, işleme göre hekim tarafından belirlenir. Bölge tamamen uyuştuktan sonra ise diş çekimi işlemi gerçekleşir. Hastalar işlem sırasında, bölgenin uyuşuk olması sebebiyle herhangi bir ağrı veya acı hissetmezler. Oldukça kısa süren çekim işlemi için hastalar dinlenmeleri için eve gönderilirler. Burada önemli olan nokta; diş çekiminin alanında uzman bir Ağız Diş ve Cerrahisi hekimi tarafından güvenilir bir sağlık kuruluşunda yapılması olacaktır.