Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

Dişlerin Sararması Nasıl Önlenir?

Dişlerin Sararması Nasıl Önlenir?

Diş sararmasının nedenleri nelerdir?

Dişlerin sararmasının iki nedeni vardır. Dişler yapısal olarak sarı olabilir veya yeme içmeye bağlı olarak dişlerde renklenme meydana gelebilir. Örneğin; asidik içecekler dişlerin sararmasını sağlar. Ayrıca diş gelişimin esnasında alınan antibiyotikler de renklenmeye olabilir. Bunların dışında sigara, çay ve kahve tüketimine bağlı olarak da dişte renklenmeler görülebilir. Bu yüzden ağız ve diş bakımına dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir.

Dişlerdeki renklenme eğer iç tabakalarda olmadıysa yani yüzeysel ise profesyonel bir diş taşı temizliği yapılması gerekir. Daha sonra düzenli fırçalama ile desteklenerek ağız bakımına özen gösterilmelidir. Fakat renklenme dentin tabakasında oldu ise beyazlatma işlemi ile tedavi edildikten sonra dişler beyaz bir görünüme kavuşur. Bu yüzden dentin tabakasında oluşan renklenmeler fırçalama tekniği ile çözülmez.

Diş sararmaları nasıl önlenir?

Dişlerinizdeki sararmaları önlemek için öncelikle çay, kahve ve sigara alışkanlıklarınızı azaltmanız gerekir. Dişlerinizi günde 2 kere yaklaşık 2 dakika fırçalayarak tüm dişlerinizin temizlendiğinden emin olmalısınız. Özellikle tatlı yiyeceklerden vazgeçemiyorsanız fırçalamanızın mümkün olmadığı durumlarda ağzınızı çalkalamanız gerekebilir. Diş ipi kullanmak fırçanın ulaşamadığı diş aralarının temizlenmesini ve oluşabilecek bakterilerin üremesini engeller. Belli aralıklarla diş hekiminizi ziyaret etmeniz diş sağlığınız açısından büyük fayda sağlayabilir.

Diş beyazlatma yöntemleri genel olarak sağlıklı dişlerde oluşan sararma ve lekeler için tercih edilen uygulamalardır. Ancak kişiye özel yaklaşımlarda, özellikle sararmanın içsel kaynaklı olduğu durumlarda beyazlatma veya kaplama öncesi ek tedaviler gerekebilir. Düzenli diş bakımı kadar, düzenli diş hekimi kontrolü de sararan dişlerin önlenmesi ve tedavisi için şarttır.