Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

İmplantlar Çene Kemiğine Bağlanırken Dişsiz Kalmak Zorunda Mıyım?

İmplantlar Çene Kemiğine Bağlanırken Dişsiz Kalmak Zorunda Mıyım?

İmplant kimlere yapılabilir?

Ağzında diş eksiklikleri olan ve bu eksikliklerin giderilmesini arzu eden herkes için implant uygulaması yapılabilir. Yalnızca; bu tedaviye başlamadan önce değerlendirilmesi gereken bazı kriterler vardır.

Örneğin; yapılacak implantların; dayanıklı bir şekilde yerleştirilip, tutundurulabilmesi için ilgili bölgede yeteri kadar kemik yüksekliği olmalıdır. Bunun yanı sıra; kişinin ağız bakımını güzel bir şekilde yapıyor olması ve diş eti rahatsızlıklarının bulunmuyor olması gerekmektedir. Eğer; bu sorunlardan biri bile varsa, implant tedavisine başlanmadan en önce bu sorunlar ortadan kaldırılmalıdır.

İmplantlar çene kemiğine bağlanırken dişsiz kalmak zorunda mıyım?

İmplantlar yerleştirildikten sonra 1 ila 3 ay gibi bir süre, hasta; kendisi için özel olarak yapılan geçici protez dişlerini kullanır. Daha sonrasında ise daimi protezleri takılır. Normal prosedür bu şekildedir. Ama günümüzde her bir kişiye ayrı bir vaka olarak yaklaşım gösterilmekte ve durumları değerlendirilen hastaların geçici protezlerini takma süreleri de buna göre belirlenmektedir.

Kısacası; çevrenizden duymuş olduğunuz implant tedavileri konusundaki tecrübeler, kişiden kişiye farklılık gösterebileceği için asla tedavi süresi boyunca dişsiz kalacağınız yanılgısına kapılmamalısınız.

İmplant yerleştirilirken ya da daha sonrasında ağrı yaşar mıyım?

İmplantlar, lokal anestezi altında çene kemiğine yerleştirilir ve bu süreç ağrılı değildir. Yalnızca; işlem süresi üzerinden 3 ila 4 saat geçtikten sonra anestezinin etkisinin kaybolmasıyla küçük bir rahatsızlık duyabilirsiniz. Rahatsızlığın boyutu kişiden kişiye göre değişebilir; fakat birçok hastada ciddi bir şikayet görülmemektedir.

Nadir olarak; bazı hastalarda, işlem sonrasındaki birkaç gün içerisinde ağrılar duyulabilir, şişme ya da ilgili bölgelerde renk değişikliği meydana gelebilir. Şüphe edilmesi gereken bir durum yoktur. Cerrahi işlemler sonucunda bu durumların oluşması olağandır.

İmplantlarda neden titanyum kullanılır?

  1. Titanyumun kemik ile bağlanması oldukça başarılı olması
  2. Titanyumun doku tarafından kabul edilebilirliği çok yüksek olması

nedenleriyle implantlarda titanyum kullanılır.

İmplantlar, çene kemiğine yerleştirildikten sonra tam olarak vücudun bir parçası formunu aldığı için tedavide maksimum dayanıklılık sağlanır.

İmplant tedavisinden sonra neler yiyebilirim?

İmplantların yerleştirildiği bölgelerin, aşırı ağırlık ve basınçtan korunmasını sağlamak için biraz daha yumuşak ve sıvı gıdalar tüketmeniz gerekmektedir. Bu konuda dikkat etmeniz gereken tüm noktaları diş hekiminiz özellikle belirtecektir.

İmplant pahalı bir tedavi yöntemi midir?

İmplant tedavisi süreci, birçok dizili ve uzun süreli işlemler bütününden oluştuğu için; rutin ağız ve diş sağlığı uygulamalarından daha yüksek maddi harcama gerektirir. Yapılan araştırmalara göre; birçok hasta, implant tedavisi ile kendilerine yaptıkları bu yatırımın karşılıklarını aldıklarını ve tekrarının gerekmesi durumunda da yeniden yapacaklarını söylemişlerdir.