Dijital diş hekimliği, son derece hızlı bir şekilde hayatımıza girmekte! Hastaya konfor ve zaman kazancı sağlayan; son dönem diş hekimliği yöntemlerini anlatan İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Protetik Diş Tedavisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Diker, açıkladı!
Protetik diş tedavisi alanında geliştirilen ağız içi tarayıcılarla; diş hekimliğinde ölçü alma, model oluşturma gibi birçok aşamaya gerek kalmıyor! Böylelikle; yapılan restorasyonların hassasiyeti artıyor, hastaya konfor ve zaman kazancı sağlanıyor!
Teknolojik Gelişmeler Tedaviyi Kolaylaştırıyor
Ağız içerisinden görüntü alabilen hassas kameralar ile restorasyon yapılacak dişin ölçüsü alınıp bilgisayara aktarılabiliyor. Ölçü maddesinin ağızda sertleşme süresi boyunca beklenmemesi; özellikle bulantı refleksi olan ve ölçü kaşığının ağzına yerleştirilmesinden rahatsız olan hastaların tedavisini kolaylaştırıyor.
Gülüş Tasarımı ve İmplant Hastalarına Rahatlık!
Dijital diş hekimliği, sadece ağız içi taramayla kısıtlı değil. Bu teknolojik imkanlar, dijital planlamada da diş hekimi ve hastaya kolaylıklar sağlıyor. Dijital planlama özellikle gülüş tasarımı ve implant pozisyonlarının belirlenmesinde, bu tedavi planlamasına uygun hastalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Girişimsel bir işlem öncesinde hastanın yüz fotoğrafları ve ağız içi tarama kaydı, bilgisayardaki özel programlara aktarılarak hastanın tedavi sonrası diş şekli ve yüzüyle birlikte görünümü elde edilmektedir. Bu durum, hastanın olası sonuçla ilgili fikir sahibi olması açısından büyük önem taşımaktadır. Dijital diş hekimliği, estetik tedavide çoğunlukla porselen lamina uygulamalarında kullanılıyor. Çeşitli nedenlere bağlı; diş renklenmelerinde, ön bölgedeki dişler arası aralıkların kapatılmasında, diş boylarının kısa olduğu durumlarda ve hafif çapraşıklıklarda porselen laminalar bir tedavi seçeneği olabilir. Diş yüzeylerinin az miktarda aşındırılması avantajı ile estetik ve sağlıklı bir sonuca ulaşılabilir.
Dijital Diş Hekimliğinin Kullanıldığı Tedavi Seçenekleri Artıyor!
Günlük yaşantımızda teknoloji ve dijitalleşme bu kadar yoğunken, diş hekimliğinde de hızla gelişen teknolojiyle farklı tedavi seçenekleri, klinik uygulamalara girecektir. Tek diş restorasyonların bilgisayar destekli tasarımı ve üretimiyle başlayan bu serüvende, tam dişsiz hastaların da tedavisinin belirli aşamalarının daha hassas ve daha hızlı yapımı amaçlanmaktadır.
Tuzla: Aydıntepe Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, No: 2 Tuzla/İstanbul
Mecidiyeköy: Gülbahar Mahallesi Oya Sokak No:23/A Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul
Telefon: 444 98 63 - Faks 0(212) 272 63 47 E-Posta: info@okandis.com
Güncelleme tarihi: 29.05.2024