Kürdan Kullanımının Ne Gibi Zararları Vardır?
Kürdan kullanımı amacını yerine getiremez. Diş aralarında ki kalıntıları temizlemek isteyen kişiler bu işlemi kürdanla yapmaya çalışırken diş aralarındaki şeyleri çıkartamazlar. Bu işlemi yapmak isterken ise diş etlerine zarar verirler. Fakat diş ipi kullanmak diş aralarını temizlemek için oldukça rahat bir yöntemdir. Diş aralarında bulunan kalıntılar rahatlıkla çıkabilir.
Kürdan Yerine Nasıl Bir Yöntem Denemeliyim?
Bir önceki maddede de belirttiğimiz gibi kürdan yerine diş ipi kullanmak çok faydalı olacaktır.
Diş Sağlığımı Korumak İçin Neler Yapabilirim?
Öncelikle temiz ve sağlıklı dişler için bakımlarınızı yapmalısınız. Dişlerinizi günde en az iki kez olmak üzere fırçalamasınız. Dişleriniz ağırmıyor diye dişlerinizin kontrollerini aksatmayınız. Periyodik olarak diş muayelerinizi olmanız gerekiyor. Bununla birlikte hekiminizin önerdiği şekilde ağız bakımınızı uygulamanız gerekmektedir. Diş sağlığınız böylelikle kontrol, muayene ve bakım üçlüsüyle korunmuş olur.
Peki, Hangi Aralıklarla Muayene Olmalıyım?
Dişlerinizde komplike bir durum yok ise herhangi diş sağlığı problemin yok ise muayenelerinizi 6 aylık veya 1 yıllık aralıklar ile sürdürebilirsiniz.
Diş Fırçalama Tekniği Yeterli Olur Mu?
Diş fırçalamak dişler için oldukça yararlı olacaktır. Fakat bunun yanında diğer bakım yöntemlerini kullanmakta dişlerinize iyi gelecektir. Çünkü diş fırçalama daha çok diş yüzeyinde etkili olacaktır. Diş fırçalamayı destekleyici olarak diş ipi kullanmak faydalı olacaktır. Diş aralarınızda kalan yemekleri rahatça çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Diş ipi yerine kürdan kullanmak büyük yapılan yanlışlardan bir tanesidir. Kürdan kullanımı diş etlerinize zarar verecek, diş aralarınızda açılmalara neden olacaktır. Bu gibi sorunları yaşamaktan kaçınmalı; diş ipi veya ara yüz fırçası kullanmalısınız.
Dişlerimi Günde Kaç Kere Fırçalamalıyım?
Dişlerinizi günde iki kere fırçalamak sağlıklı olacaktır. Sabah ve akşam olarak. Akşam diş fırçalaması oldukça önemlidir. Çünkü gün içinde tatlı, tuzlu besinler tüketmekteyiz. Gece uyduğumuzda ise ağız içi bir hareketlilik göstermez ve tükürük salgılaması azalır. Gece tükürük salgılamasının az olmasıyla birlikte dişlerin fırçalanmaması çürüğü tetikler. Böylelikle ağız içinde kalan gıdalar ise çürümeye daha meyilli olurlar. Bu nedenle gece diş fırçalamalarınızı aksatmamalısınız.
Tuzla: Aydıntepe Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, No: 2 Tuzla/İstanbul
Mecidiyeköy: Gülbahar Mahallesi Oya Sokak No:23/A Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul
Telefon: 444 98 63 - Faks 0(212) 272 63 47 E-Posta: info@okandis.com
Güncelleme tarihi: 15.12.2024