Diş Tedavisine Başlamadan Önce Nasıl Karar Verilmelidir?
Diş sorunları ile karşılaşan ve diş hekimine gelen hastaların tanı aşamasından önce hekimi ile tıbbi hikayesini paylaşması gerekmektedir. Bu olaya anamnezde diyebiliriz. Anamnez hastanın hikâyesini oluşturan bir döngüdür. Bu bilgiler yalnızca hastadan değil hasta yakınlarından da alınabilir. Tıbbi hikayesi işlemini 4 şekilde inceleyebiliriz.
Muayeneler Nasıl Yapılmalıdır?
Anamnezler muayene de önemlilik teşkil eder. Sadece başarılı bir sonuç almada değil aynı zamanda hasta-hekim ilişkisinin de başarılı kurulmasını sağlar. Bunun için titiz muayene şarttır. Tedavi öncesi hastadan veriler toplanır, tanı konur ve tedavi planlanması yapılır. Muayene de tıbbi anamnezin alınması diş tedavisi sırasında kolaylık sağlayacaktır.
Bazı hastalar sağlık geçmişlerini tam olarak anlatmazlar. Bazıları ise hekimin yönelttiği sorulara net olarak yeteri kadar cevap vermezler. Diş tedavisinde güzel bir yanıt alınması isteniyorsa hastaların mutlaka anamnezlerini eksiksiz anlatmaları gerekmektedir. Diş hekimi almak istediği bilgileri aldıktan sonra tedaviye başlayacaktır. Tıbbi sağlık geçmişler alınmadan önce hastaya bilgilendirmeler yapılmalıdır. Hasta tıbbi geçmişini anlatırken konuşması kesilmemelidir. Hasta sorunlarını anlatacaktır.
Yazılı Soruların Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Yazılı bir şekilde hazır olan soruların avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:
Tuzla: Aydıntepe Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, No: 2 Tuzla/İstanbul
Mecidiyeköy: Gülbahar Mahallesi Oya Sokak No:23/A Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul
Telefon: 444 98 63 - Faks 0(212) 272 63 47 E-Posta: info@okandis.com
Güncelleme tarihi: 15.12.2024