Genel anestezi uygulaması kimler için yapılır?
Diş hekimi fobisi olan, kooperasyon yapmak için uygun olmayan çocuklara, engelli kişilere ve lokal anestezinin yetersiz kalacağı pek çok cerrahi operasyonlarda (kist oluşumları, 20 yaş dişleri, çene kırıklıkları ve benzeri) genel anestezi uygulaması tercih edilmektedir.
Genel anestezi uygulamasında, klinik seçiminin önemi nedir?
Genel anestezi uygulamasını gerektiren tedaviler; her çeşit tıbbi materyal ve ekipmanın var olduğu, her an müdahale edilebilecek imkanların da bulunduğu kurumlarda, diş hekiminin gözetim ve kontrolü altında yaptırılmalıdır.
Genel anestezinin amaçları nelerdir?
Genel anestezi kimler için uygulanabilir?
Genel anestezi ile diş tedavisi ne kadar sürer?
Genel anestezi uygulaması tedavileri; yapılan tedavi planlamasına göre değişiklik göstermekle birlikte; çoğu zaman 1 ila 3 saat kadar sürmektedir.
Diş hekimliğinde genel anestezinin avantajları nelerdir?
Genel anestezi ile diş hekimi fobisi olan çocukların ve yetişkinlerin tedavi süreçlerini etkileyen olumsuz faktörler ortadan kaldırılmaktadır. Bu uygulamanın avantajları şu şekildedir;
Genel anestezi sonrasında hasta nelere dikkat etmelidir?
Genel anestezi verilmiş hasta; uygulamadan sonra, anestezi doktoru tarafından, birkaç saat altında gözetim altında tutulur.
Hastanın, verilecek kontrol randevularına aksatmadan gelmesi çok önemlidir. Bu süreçte; daha önce ağız ve diş rahatsızlıklarına neden olan etkenleri hayatından çıkarmalı, beslenme ve ağız hijyeni ile diş hekiminin vereceği önerilerini uygulamalıdır.