Çocuklarınıza Diş Fırçalamayı Aşılayın
Diş fırçalama alışkanlığı çocuklara yürüme ve yeme alışkanlığı gibi erken yaşlarda kazandırılmalıdır. Bunun içinde rol model elbette ki anne ve babalar olmalıdırlar. Anne ve babalar çocuklarına ağız ve diş sağlığı hakkında gerekli bilgiyi vermelidirler. Çocukluk döneminde gelişimde en önemli dönemlerden biridir. Bu önemli dönemlerde diş çıkarmaya başlayan ve gelişimini sağlayan çocuklara diş fırçalama alışkanlığı edindirilirse diş sağlığı açısından iyi olur. En erken 2,5 - 3 yaşlarında gibi diş fırçalama alışkanlığı edindirmek normal olacaktır. Bu alışkanlık kazandırılırken diş doktoru muayenelerini de mutlaka yaptırmalısınız. Bu yaşlarda diş fırçalama tekniklerini de çocuklarınıza göstermelisiniz. Öğrettiğiniz teknikler üzerine 6 ve 7 yaşından itibaren kendileri fırçalayabilirler.
Hangi Adımları İzleyebiliriz?
Çocuğunuza birer ayna olmalısınız. Doğuştan bilgiye aç gelen insanlar, çocuklar sizi birer ışık olarak görecektir. Bu yüzden diş sağlığı için dişlerinizi fırçalarken ona birer örnek olunuz. Sizi fırçalarken görmeli ve bunu fark etmeli. İkna olması ve bu özelliği alması için iyi bir yöntem olacaktır.
Diş fırçalama özelliğini çocuğunuza aşılırken bunun yanında bu konu hakkında daha bilgilendirici olun. Çocuğunuza neden dişlerini fırçaladığını, nasıl fırçalayacağı hakkında bilgilendirmeler yapmalısınız. İkna olması için güzel bir adım olacaktır. Çocuklara bunun günde sabah ve akşam olmak üzere 2 kez fırçalanabileceğini öğretin. Bu anlatımı daha eğlenceli hale getirebilir, çizimler ve oyunlar ile destekleyebilirsiniz. İlk başta doğru bir uygulama yapmayabilir. Bunu zamanla öğreteceksiniz. Bunlara destekleyici olarak bir diş hekimine gösterebilir ve destek alabilirsiniz.
Birlikte vakit geçirin ve diş fırçası ve macununu seçmesine izin verin. Diş fırçası ağzına uygun olmalı ve yumuşak olmalı. Bunun için onu çocuk reyonuna götürebilirsiniz. Oyun karakterli diş fırçası seçebilirsiniz. Bu onu daha çok teşvik edecektir. Unutulmamalıdır ki; diş fırçaları 6 ayda bir değiştirilmelidir.
Tuzla: Aydıntepe Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, No: 2 Tuzla/İstanbul
Mecidiyeköy: Gülbahar Mahallesi Oya Sokak No:23/A Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul
Telefon: 444 98 63 - Faks 0(212) 272 63 47 E-Posta: info@okandis.com
Güncelleme tarihi: 15.12.2024