Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

Diş Eti Çekilmeleri Diş Kayıplarına Yol Açar Mı

Diş Eti Çekilmeleri Diş Kayıplarına Yol Açar Mı

Diş Eti Çekilmesi Nedir?

Diş eti çekilmesi dişleri çevreleyen dokunun olduğu alandan geriye doğru çekilmesi sonucunda meydana gelmektedir. Diş etinin geriye çekilmesinde eğer tedavi uygulanmazsa ve diş eti dokusu daha savunmasız hale geldiğinde diş kaybının yaşanması olası durumlardandır. Diş eti  çekilmesi yaşandığında mutlaka tedavi edilmelidir.

Diş Eti Çekilmeleri Diş Kaybına Yol Açar Mı?

Diş etleri tedavi edilmezse ve dişi çevreleyen diş eti dokusu sertliğini kaybettiğinde dişleri koruyamaz. Diş kayıpları bu sebeple yaşanabilir.

Diş Eti Çekilmesinin Nedenleri Nelerdir?

Diş eti çekilmelerine birden fazla sebep gösterebiliriz. Bunları şöyle sıralayabiliriz. Kalsiyum ve mineral miktarlarının az olması başlıca nedenler arasındadır. Eğer birden fazla doğum yaşadıysanız diş eti çekilmesi de yaşayabilirsiniz. Bunun nedeni olarakvitamin eksikliği gösterilebilir. Vitamin takviyesi alabilirsiniz. Doğum öncesi ve doğum sonrası diş muayenelerinizi olmayı ihmal etmeyin. Bir başka neden olarak hormanal bozukluklar gösterilebilir. 60 yaş üzeri bireylerde diş eti çekilmesinin büyük nedenlerinden biri de budur. Dişlerinizi eğerki düzensiz olarak fırçalıyor ve yanlış diş fırçası tercih ediyorsanız, diş eti çekilmeleri meydana gelebilir. Gece uyuduğunuzda dişlerinizi sıkıyorsanız diş etinizde çekilme görülebilir. Bunun içinde muayene olmayı aksatmayın. Senede bir defa veya 6 ayda bir diş etlerinizi kontrol ettirebilirsiniz. Bu kontrol ile diş eti çekilmelerini önlyebilirsiniz.

Diş Eti Çekilmelerini Nasıl Önleyebiliriz?

Diş eti saydığımız belirtiler ile kendini göstermeye başladığında doktor muayeneleri şart. Kendini gösteren diş eti çekilmeleri için önlemler alınmalıdır. Üstelik bu önlemler zor değil. Her bireyin alabileceği zahmetsiz önlemlerdir. Fakat önlem alınmaz ise hastaları zora sokabilir.

Diş eti başladığında önlemler alınmalıdırlar. Kontroller yapılmalıdır. Fakat bu kontrol doktor kontrolü olmalıdır. Uzman bir doktora danışmak gereklidir. Uygun diş macunu veya doğru diş fırçası ile günde 2 kez dişler fırçalanmalıdırlar. Diş eti çekilmeleri bakterilerlede oluşur. Dişlere bakım yapıldığında ağız bakımıda yapılmalıdır. Kalsiyum, mineral, vitamin ağırlıklı beslenilmedir. Beyaz 3'lüyü tüketmeyi ihmal etmeyin. Nedir bu beyaz üçlü? Elbetteki peynir, süt ve yumurta.

Diş Eti Çekilmeleri Oluştuğunda Kendini Nasıl Belli Eder?

Diş eti çekilmeleri için önlem almadıysanız ve artık diş eti çekilmeleri oluştuysa diş eti çekilmeleri fırçalama yapıldığında kanama meydana gelebilir. Fırçalama yapıldığında yine ağrı meydana gelecektir. Soğuk ve sıcak gıdalara karşı diş eti hassasiyeti oluşacaktır. Dişler arasında diş taşı oluşabilir. Bunların devamında ise ağızda kötü bir koku oluşacaktır.